sâmbătă, 18 februarie 2012

Lupta lui Roger Coudroy

Pe 3 iunie 1968, un comando Fatah este interceptat de către armata israeliană în timp ce încerca să treacă în Palestina ocupată, într-o luptă scurtă dar violentă, este distrus.

Această luptă, în urma războiului de 6 zile, oferă o mare surpriză. Unul dintre soldaţii răpuşi nu este nici palestinian, nici arab, ci european. Un băiat de 33 ani pe nume Roger Coudroy.

El a fost născut în Belgia, dar şi-a făcut studiile şi a lucrat în Franţa. Acolo a început să susţină cauza naţional-revoluţionară în organizaţia Tânăra Europă.


A plecat în Orientul Mijlociu, pentru nişte afaceri, şi a fost angajat în diverse companii din Liban şi Kuweit. Timp de trei ani, a asistat la tragedia poporului palestinian. El ştia deja că lupta împotriva sionismului este mult mai largă decât graniţele lumii arabe.

În cele din urmă, a părăsit slujba de inginerie la firma Peugeot din Kuweit, şi s-a alăturat cauzei palestiniene. Acest soldat politic a murit eroic, în lupta de pe 3 iunie 1968

Atunci când unii aşa-zişi "naţionalişti" ne insultă pentru angajamentul nostru pro-palestinian, spunându-ne că nu înţelegem "lupta", trebuie să le amintim de exemplul lui Roger Coudroy. Angajamentul său absolut şi final, departe de tentaţiile de planuri electorale şi de carieră, demonstreaza că "ei" sunt cei care nu o înţeleg.

Roger Coudroy Prezent!